(Ambik dari google sbb wakty buat tak igt nak ambik gambar)
Bahan-Bahan
- Bawang merah (4 biji)
- Bawang putih (4 biji)
- Ladang Kering (6 biji)
- Ikan Bilis
- Sos cili
- Sos tomato
- Garam
- Gula
- Ajinamoto
Cara-cara:
- Rendam ikan bilis di dala air panas selama 1/2 jam
- Kisar bawang merah, bawang putih dan lada kering
- Panas kuali dan masukan no.2. Tumis sehingga naik minyak dan pastikan ia betul-betul masak.
- Masukkan sos cili dan sos tomato (1 sudu/each)
- Masukkan garam, gula, dan ajinomoto secukup rasa.
- Biarkan beberapa minit
- Siap untuk dihidang
Ermmm...senangkan..!!!
Nie cara saya, cara korang macam mana pulak....?????
|
No comments:
Post a Comment